martes, 4 de octubre de 2016

2016 - 12 etapa. Benavente - Rabanal del Camino.

12 etapa.  Benavente - Rabanal del Camino. 

Etapa important per nosaltres. Ja hem acabat la Via Augusta (199,63 km de Cadis a Sevilla). Ja hem acabat la Via de la Plata ( 779,67 km de Sevilla a Astorga). Un total de 979,3 km on hem viscut quasi tot el que et pot passar en aquest recorregut. Hem conegut gent, hem punxat moltes vegades, hem provat vinets de la terra -de cada una de les terres per les que passavem-. Hem probat bones carns i bons embutits.

Molta gent amable y com a tot arreu, molts penjats que no coneixen res mes que el seu nas, amb molta facilitat d'opinar i que si alguna cosa els hi pesa poc, és el cap. Molt buit.

Bé, avui hem sortir d'hora de Benavente. Ens em fet l'esmorzar nosaltres mateixos i a continuació "carretera y manta".

Hem sortit prou bé de la ciutat i em enfilat en seguida cap a Villabrazo. El nostre primer objectiu era arribar Alija del Infantado. Quasi tot per asfalt. Es rodava facil i hem guanyat temps.

El segon objectiu era arribar a La Bañeza. Des de Alija hem anat per camí, fins que ens hem trobat mal orinetats i un lugarenyo en ha orientat: pel camí fins a Quintana del Marco i desprès agafeu carretera dons el camí està força malament.

Així ho hem fet.

A la Beñeza estavem il.lisionats, dos ja arribavem a Astorga i empalmavem amb el camí frances, que tant en Joan com jo ja controlem. Des d'Astorga ens quedaran 21 km fins a Rabanal del camino (final d'etapa).

Comencem el camí. No és fácil. Molta pedra complica avançar, però no serà pas ara quan ens preocuparem/emprenyarem pel camí. Serrar les dents i endavant.

Arribem a un punt on le senyals desapareixen. Una guia que portem a internet ens diu que en les cruilles sense senyalitzar, sempre recte. I així ho fem. Anem a parar no ser on.

No anem malament dons de tant en tant es veuen flexes grogues que senyalen el camí. Desprès de passar per una zona de vegetació molt alta, sense apenes camí a identificar, ens parem. És una cruilla en una petita carretera.

Aprofitem per parar un cotxe (semblem la policia de transit de les pelis: en el mig de la carretera "y con el brazo en alto".

L'home para i amablement ens orienta i aconsella: per aquella zona hi pasa molt poca gent i els camin quasi desapareixen. Si tireu per aquesta carretera arribareu a la nacional i d'allà a Astorga és un moment. 

No estem tant lluny, però farem cas al senyor. Passada mitja hora ja erem a Astorga. 90 minuts desprès arribavem a l'alberg de Rabanal.

En el camí fins a Astorga, hem comptat 89 pelegrins, dels quals 4 anaven amb bici. Ha estat divertit.

Ara sopar. Un bon plat de macarrons. Els somiem. A les 22h al llit i descansar. Ara ens començen les montanyes. Demà pujem a la Cruz de Hierro i demà passat tenim que superar O'Cebreiro.

Fins demà!


=






















2 comentarios: